Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

1-TORMOS-EBO-L’ATZÙVIA-PEGO. VARIANTE1: TORMOS – EBO

Distancia: 10 km
Temps: 3 h 30 min
Dificultat: mitjana
Aquest itinerari comença des del cementiri de Tormos i poc a poc anirem guanyant altitud per una preciosa senda que en molts trams encara està esglaonada, passant entre els dos cims de la Serra Caval. A uns 45 minuts arribarem a un pou on hi ha una casa en ruïnes, més endavant trobarem diversos corrals també en ruïnes i envoltats de bancals de secà abandonats des d’on es contempla tota la vall de Pego. A partir d’aquest punt, el camí comença a planejar per sota de les pedres blanques fins arribar a uns bancals cultivats on prendrem una pista forestal i, seguint-trobarem un pal indicatiu on hi ha una senda que comunica amb el camí del Barranc de l’Infern . Un cop al camí, seguirem fins a la carretera de Pego-Ebo. En direcció a Ebo, a 500 metres a la dreta agafarem la pista forestal del Refugi de La Figuereta. Aviat veurem el senyal indicatiu direcció a Ebo, aquesta senda creua la carretera i arriba fins al barranc de l’Infern. Passarem per la font de Gili i arribarem a Ebo.

VARIANTE 2: EBO – ADSUBIA

Distancia: 12 km
Temps: 4 h
Dificultat: mitjana
Des d’Ebo agafarem la carretera que va a Alcalà, a uns 500 metres ens desviarem per un camí a la dreta que seguint unes rampes pronunciades fins arribar a un corral des d’on es contempla tota la vall de Pego i l’Atzúvia; començant a baixar, més endavant s’acaba l’asfalt. Passarem per un pou amb bona aigua, aviat trobarem la indicació de la senda que prendrem a mà esquerra i pujarem fins a la cruïlla de la carretera que puja al Xillibre. Seguint la carretera ens desviarem per una pista forestal a la dreta, intransitable per a vehicles, que transcorre per sota dels impressionants tallats del Xillibre en direcció al castell de Vall de Gallinera. Arribarem a una cruïlla des d’on comença la senda que va a Atzúvia. Seguint la senda de l’Atzúvia, a uns 10 minuts, arribarem a una terrassa; a la dreta, prop d’una gran penya veurem la caputxa d’un pou on es pot beure. Seguirem baixant, serpentejant per la senda, fins que trobarem una caseta blanca on arriba la pista forestal que ens portarà a L’Atzúvia.

VARIANTE 3: ADSUBIA – PEGO

Distancia: 8 km
Temps: 2 h 35 min
Dificultat: mitjana
Per començar aquesta ruta haurem de prendre el camí asfaltat que hi ha al final del carrer de la Font. Passat el barranc, el camí anirà poc a poc prenent desnivell. Convé començar aquesta pujada amb tranquil·litat. A uns 30 minuts passarem per la Font de les Malla es on podrem calmar la set i recuperar forces. Aviat arribarem al Pla del Miserà. El pal indicatiu ens marca les direccions. Seguim per la carretera de l’esquerra. Després d’una forta baixada i diversos revolts, a l’esquerra comença la senda. En aquest punt cal anar amb molt de compte ja que prop hi ha unes quantes arnes. Aquest tram de senda és molt bonic i transcorre entre una pineda. Gairebé al final voreja diversos xalets fins que arriba a un camí asfaltat que ens condueix fins al Calvari i el Passeig Cervantes de Pego.

2.SENDER DE LES VALLS

Distancia: 37 km
Temps: 15 h
Dificultat: mitjana-alta
El sender comença a La Vall de Laguar, a la població de Fleix, agafant el camí que va cap al Safareig. Agafarem el sender dels famosos graons de pedra, que ens condueixen fins al fons del Barranc de l’Infern i tornen a pujar fins a les Jubees del Mig, continuant per aquest camí arribarem fins a una cruïlla que ens tornarà a baixar fins al Barranc de l ‘Infern. Seguirem, passant per la Font del Gili, fins a La Vall d’Ebo. Després continuarem per la carretera de la Vall d’Alcalà, però abans tenim un desviament que ens baixarà a la Vall de Gallinera, travessant la vall per pujar al cim de la Safor.

3. TRAVESSIA DEL MASSET

Distancia: 3 km
Temps: 1 h
Dificultat: baixa
Aquesta senda és una de les més boniques de la Vall d’Ebo. És una travessia que ens enllaça La Vall d’Ebo amb el camí de la Figuereta, passant pel corral de Saorí. Començarem agafant el camí de la depuradora, que transcorre paral·lel al riu. Passant uns 100 metres de la depuradora, agafarem un camí de formigó a mà esquerra que travessa el riu i va a buscar la carretera Ebo-Pego.
A uns 300 metres direcció a Pego veurem la indicació de la travessia del Masset, que pujant propera als pals d’alta tensió arriba al corral del Saorí, bon lloc per recuperar forces i contemplar la Vall d’Ebo. La senda comença a guanyar desnivell en un espectacular ziga-zaga, on podrem comprovar el treball realitzat pels nostres avantpassats, traçant un itinerari en una paret gairebé vertical.
En arribar al pla, aviat veurem les ruïnes d’una caseta, més endavant ens trobarem amb un avenc, l’avenc estret, de 140 metres de profunditat, a la nostra dreta i travessant uns bancals arribarem al camí del Refugi La Figuereta.

4- SENDA DELS TOLLS

Distancia: 6 km
Temps: 2 h
Dificultat: mitjana
Sortirem de La Vall d’Ebo, agafant el camí que va a la zona d’acampada, immediatament a la dreta, travessant un pont, seguirem per un camí asfaltat, que ens condueix al Rentador i de la Font de Serra. Aquí podrem beure aigua fresca.
Seguirem pel camí que puja per la dreta; al final de la costa passarem pel despoblat morisc de Serra. Més endavant veurem un camí amb una cadena, seguirem per ell i abans d’arribar a una caseta agafarem el sender a la dreta, que endinsant-se per un petit carrascal, ens condueix fins al riu, el travessarem vorejant el vessant riu amunt.
Aviat arribarem a un replà on hi ha un gran pi, aquí comencen a els tolls, que són diferents gorgs i diverses cascades d’aigua cristal·lina. El sender continua empinant suaument, caminant paral·lelament al barranc, aviat arribarem a la carretera de la Vall d’Alcalà, a la nostra esquerra queda la Cova del Rull i a la nostra dreta tornarem a La Vall d’Ebo.

5- EBO- AVENCS- FIGUERETA- EBO

Distancia: 8 km
Temps: 2 h 30 min
Dificultat: baixa
Sortirem de Ebo pel camí que va vorejant per la dreta el barranc de l’Infern, aviat veurem el paratge de la font del Gili. Creuarem el barranc pel costat d’un corral i la senda arribarà, entre una pineda, fins a la carretera i la creuarà. Serpentejant arribarem al camí del Refugi La Figuereta. Cal anar amb compte perquè a la nostra esquerra queda un avenc, l’avenc ample, d’uns 55 metres de profunditat.
Seguint el camí de l’esquerra, travessarem un tàlveg fins que arribarem al Tossal Grau on tindrem una estupenda panorámica de tota la Vall d’Ebo. Començarem a baixar fent ziga-zaga i ens desviarem a la dreta fins arribar a un camí asfaltat que ens conduirà fins a la cruïlla de la carretera Ebo-Alcalà. A mà esquerra arribarem a Ebo.

6- ALTA RUTA DEL BARRANC DE L’INFERN

Distancia: 13 km
Temps: 7 h
Dificultat: alta
Aquest és un recorregut que no està senyalitzat com a tal, ja que en principi seguirem el PR-CV43 i part del PR-CV147. Sortirem des de La Vall d’Ebo pel camí de la depuradora, passarem per la Font del Gili i immediatament agafarem ja el sender del PR-CV43, que continua per la part dreta del barranc.
Creuarem i continuarem per la part esquerra, arribant fins a un antic corral, el sender aquí comença a guanyar alçada, endinsant per una pineda, fins a sortir a uns bancals d’ametllers i una caseta. Continuant pel camí arribarem a la carretera del Barranc de l’Infern. Continuant per la dreta, i després de 45 minuts de marxa, ens desviarem per una pista forestal que a uns 200 metres arriba a un replà on hi ha diversos corrals, una figuera i unes carrasques.
Por el lado de éstas, empieza la senda que nos lleva hasta el fondo del barranco, pasando por la Font del Reinós. Cuando lleguemos al fondo del barranco, continuando hacia la izquierda, a unos 300 metros, empiezan los estrechos del barranco, donde podremos sacar estupendas fotos. A partir de aquí hay que equiparse y se requiere material adecuado, así como experiencia mínima en rapel y escalada. Daremos la vuelta y continuaremos caminando por el lecho del barranco con un poco de cuidado, ya que iremos caminando por piedras y cantos rodados que resbalan. Casi al final, cogeremos una pista forestal que pasa por la Font del Gili y nos lleva hasta Ebo.

Back to top
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad