Skip to content Skip to main navigation Skip to footer
Escut "Unió Musical"

C/ Major, 2
03789, La Vall d’Ebo. Alacant
Tlf.: 618 156 662
uniomusicalebo@gmail.com

La Unió Musical de la Vall d’Ebo naix com a projecte, l’any 1998, a partir d’un menut grup d’aficionats a la música que s’havien iniciat en l’aprenentatge de la dolçaina a penes feia un any i que van arribar a participar en el Passacarrer d’Ondara (Alacant) d’eixe mateix any.

Amb l’assessorament, en quant a organització funcional de l’escola de música i banda, de Francisco Estévez Seguí, director del Conservatori de Música Tenor Cortis de Dénia i l’Orquestra de la Marina Alta (OMA), la bona predisposició de l’Ajuntament de la Vall d’Ebo, presidit per Juan Frau Mengual, que va aportar una important quantitat econòmica destinada a la compra d’instruments i va cedir els locals necessaris per a la formació dels nous alumnes i la col·laboració de tots els veïns – la Vall d’Ebo era un poble d’uns 330 habitants -, l’Escola de Música va iniciar les seues classes en gener de 1999 sota la direcció de Mª Dolores Mas Picornell.

La primera audició dels alumnes de l’Escola de Música i de la Banda al seu poble es va realitzar, a l’Església de Sant Miquel, el Nadal del Mateix any. La presentació oficial de la Banda de Música, al carrer i amb 46 músics, fou el 30 de juliol de 2000 amb l’apadrinament de les Bandes de Planes, Castell de Castells, Ondara, el Verger i Vall de Laguar.

La primera junta gestora, fins ser donada d’alta com a Societat Musical, estigué constituïda per Emilio Aragó Mengual, José Antonio Carnero Peón (morris), José Sirerol Ramírez, Joaquim Montaner Moll, Bruno Sorita Mata, Juan Frau Mengual, Pablo Masanet Mengual, Emilio Aragó Ramos i Jordi Aragó Ramos.

La Unió Musical de la Vall d’Ebo inclou, a banda de l’escola i Banda de Música, un xicotet grup de dolçaina i altre de càmera; a més a més quatre dels seus membres formen part de la Jove Orquestra de la Marina Alta (JOMA).

El local social es troba ubicat en l’Aula de Cultura de la localitat, i l’Escola de Música en un pis annexe en el qual reben ensenyament 48 educands, la majoria dels quals han participat en les actuacions de la Banda. Aquesta ha participat en les últimes tres edicions de la campanya “Música als Pobles”, en el concert de l’Explanada d’Alacant – dins del programa “Sigue a tu Banda”- de juliol de 2003 i en les festes populars de la Vall d’Ebo i altres pobles de la comarca de la Marina Alta.

Back to top
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad